Konferencija 'Žene u biznisu'

Koja je tajna uspjeha najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu?

04.12.2018 u 10:11

Bionic
Reading

Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman

Upravo je zato želja organizacije Liderove konferencije 'Žene u biznisu' istaknuti uspješna iskustva te okupiti i povezati poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija Hrvatske, regije i šire. Susret na kojem će sudjelovati neka od najprominentnijih ženskih imena poslovne Hrvatske održat će se u četvrtak 6. prosinca na Zagrebačkom velesajmu. Susret obilježava i predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Osnovni kriterij rangiranja je upravljačka moć, odnosno visina proračuna kojim upravljaju. Na konferenciji dodijelit ćemo nagrade i porazgovarati s 10 najmoćnijih žena, stoga nikako ne propustite rezervirati svoje mjesto u publici.

U programu nas očekuju i tri one-on-one razgovora s domaćim i stranim lidericama u svom području. U tom formatu moći ćete vidjeti i čuti Jadranku Sloković, Erju Sankari i Zdenku Infeld kako govore o tajnama svog uspjeha.

Na panelima bit će riječi o sve većoj potražnji za 'mekim' vještinama nauštrb tradicionalnim 'tvrdim', odnosno o prednostima koje tvrtke daju osobinama poput strpljenja, mogućnosti multitaskinga i sposobnosti slušanja u usporedbi s obrazovanjem, radnim iskustvom i konkretnim vještinama. Povest će se razgovor i o fleksibilizaciji radnog vremena i radu od kuće te što su nam donijele nove tehnologije i neograničena dostupnost. Ide li nam tehnologija uvijek u prilog ili nam zahvaljujući tome posao pomalo prodire u dom i izjeda slobodno vrijeme?

Među panelisticama su neke od vodećih žena u biznisu i kulturi: Vedrana Perica iz Carlsberga, Katarina Šiber Makar iz IN2, Dina Tomšić sa Zagrebačkog velesajma, glumica Ksenija Marinković, Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, Ana Orehovec, direktorica Studija Moderna, Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima, kao i velika inozemna imena poput Anne Räsänen, potpredsjednice poslovne jedinice za javni sektor u Tietu, finskoj IT kompaniji s prihodima većim od milijardu eura, te Simone Zavratnik, predsjednice Uprave i suvlasnice Petrokova, kompanije koja upravlja s dvjesto zaposlenika i prometom višim od 50 milijuna eura. S nama će također svoja iskustva podijeliti dr. Nikola Milojević, direktor Poliklinike Milojević i Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, stoga nikako ne propustite rezervirati svoje mjesto u publici.

Prijave i više o konferenciji na http://lider.events/zene-u-biznisu/