INVESTICIJA U JASTREBARSKOM

Kaufland otvorio logistički centar vrijedan 75 milijuna eura

18.03.2015 u 13:32

  • +9

Premijer Zoran Milanović na otvorenju Logističkog centra Kaufland

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Bionic
Reading

U poslovnoj zoni Jalšovec kod Jastrebarskog otvoren je u srijedu distributivno-logistički centar trgovačkog lanca Kaufland u vrijednosti od 75 milijuna eura. Riječ je o glavnom logističkom centru za Hrvatsku koji je svečano otvorio premijer Zoran Milanović

Tom je prigodom premijer rekao: 'Ovo je odličan oblik njemačko-hrvatske suradnje i važno je da investicija ide brzo i da ljudi koji ulažu mogu reći da su dobili fer tretman hrvatske Vlade i lokalne uprave.'

Centar je izgrađen za godinu dana na lokaciji poslovne zone Jalšovec, a sastoji se od četiri hale ukupne površine 163 tisuće metara četvornih.

'Nakon 14 godina našeg poslovanja u Hrvatskoj sretni smo što otvaramo naš logistički centar od 75 milijuna eura. Namjeravamo na hrvatskom tržištu otvoriti još puno poslovnica', istaknuo je generalni direktor Kauflanda Hrvatska Andreas Wendy.

U početku će u centru raditi 150 radnika, a kad poslovanje krene u punom kapacitetu, ukupno će zapošljavati 300 osoba.
Kaufland je inače dio grupe Schwarz u sklopu koje posluje i diskontni lanac Lidl.

Na otvaranju logističkog centra uz premijera bili su i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, zagrebački župan Stjepan Kožić te predstavnici brojnih drugih državnih, županijskih i općinskih institucija te brojni djelatnici Kauflanda.