Trg Pluto

Kako je tvrtka s Kajmanskih otoka preuzela Pet Centar?

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 20.05.2019 10:45
  • Objavljeno 20.05.2019 u 10:44
Pet Centar

Pet Centar

Izvor: Screenshot / Autor: Pet Centar

Igor Novak izašao je potpuno iz suvlasništva PET Network Internationalan. Donedavni PET Centar ostao je u isključivom vlasništvu tvrtke TRG PLUTO 2., koja je lani ušla u vlasničku strukturu najvećeg hrvatskog distributera opreme za kućne ljubimce.

Tvrtku TRG PLUTO 2 osnovala je u veljači prošle godine tvrtka TRG PLUTO LP koja se nalazi u Registru posebnih komanditnih društava Kajmanskih otoka. Temeljni kapital je 20.000 kuna, a za direktora je imenovan Lee Edward Bocker, javlja Lider.

Istog dana na istoj adresi osnovana je i druga tvrtka za upravljanje društvima, TRG PLUTO 1, koja se od ‘dvojke’ razlikuje samo po dodatnom direktoru, Michaelu Vincentu De Angelu. Tjedan dana kasnije tvrtka s Kajmanskih otoka prepušta vlasništvo TRG PLUTA 2 svojoj drugoj tvrtki TRG PLUTO 1. ‘Dvojka’ kao suvlasnik ulazi u PET CENTAR 27. travnja 2018., a mjesec dana kasnije oba TRG PLUTA dobivaju i trećeg direktora, Francisa Scotta Ferrara, koji se na toj poziciji zadržao samo do kraja listopada, otkriva Lider.

Direktori su se mijenjali i u tvrtki koja je preuzimana. Suvlasnik Igor Novak i Ljiljana Markov Međugorac prestali su obavljati operativne funkcije 24. travnja 2018., a u Upravu su ušli Harold Adrien Chatelus i Colin Douglas Clark. Nešto kasnije pridružio im se Stepan Alexandrovich Karpukhin.

Promjene su se vidjele kad je 24. siječnja promijenjen naziv tvrtke. Kako je tada objašnjeno, do toga je došlo ‘uslijed širenja maloprodajnog poslovanja u međunarodnom okruženju’. Pet Network već ima mrežu od 110 trgovina u pet zemalja, koje posluju pod brendovima Pet centar, Maxi Pet, Mr. Pet i Animax.

Krajem veljače ove godine Clark i Karpukhin izlaze iz Uprave, uz Chatelusa u Upravu je vraćena Ljiljana Markov Međugorac, a na treće direktorsko mjesto imenovana je Martina Babić.

Tranzicija je formalno završena prošlog utorka, kad je bivši jedini vlasnik Igor Novak prestao biti suvlasnik, pa je PET NETWORK INTERNATIONAL sad u stopostotnom vlasništvu tvrtke sa sjedištem u jednoj od najvećih poreznih oaza, Kajmanskim otocima. O TRG PLUTOU nema podataka na internetskim pretraživačima, a preko te tvrtke vlasništvo je preuzeo američki fond THE ROAHATYN GROUP.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!