Više od sto vrsta kovanica i medalja

Nova trgovina Hrvatskog novčarskog zavoda uređena kao umjetnička poklon galerija

26.04.2019 u 12:45

Bionic
Reading

Kovanice i medalje Hrvatskog novčarskog zavoda od sada se mogu razgledati i kupiti u jedinstvenoj poklon galeriji, otvorenoj u prostorijama Hrvatske pošte u središtu Zagreba

Da trgovina kovanica i medalja izgleda poput umjetničko-izložbenog prostora pobrinuo se arhitektonski ured BIRO koji je pri uređenju prostora poseban naglasak stavio na transparentnost površina i postojanost monumentalnih elemenata u zgradi Pošte.

Više od sto vrsta kovanica i medalja, koliko ih trenutno ima u ponudi Hrvatskog novčarskog zavoda, dobilo je tako prikladan izložbeno prodajni prostor kakav zaslužuju ta umjetnička djela iz jedine hrvatske kovnice novca.

Prostor trgovine je zaokružena interijerska cjelina u koju je bilo potrebno ugraditi nove elemente te na neutralan način stvoriti dobru, jednostavnu  i prepoznatljivu pozadinu proizvodima Zavoda. Zlatne i srebrene medalje su izložene na prednjem pultu, položene na crni baršun i decentno osvijetljene, dok je stražnji pult projektiran kao informacijsko-prezentacijski pano.

Senzibilan, jednostavan i pomalo ozbiljan pristup uređenju odražava diskretan odnos prema zatečenom stanju istovremeno pružajući najbolje uvjete za izlaganje medalja od plemenitih metala.

„Ponosimo se uspjehom Zavoda te namjeravamo i dalje razvijati poslovanje, prvenstveno kroz segment prigodnog programa. Kao dio strategije razvoja, jedan od prvih koraka otvaranje je novog prodajnog mjesta u prostoru Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13 u Zagrebu, gdje će biti dostupni svi naši proizvodi. U suradnji s umjetnicima i dizajnerima, u stvaranju naših proizvoda koristimo tradicionalne metode i vještine kao i nove tehnologije. Želimo Zavod učiniti mjestom na kojem će svi kupci pronaći vrijedne i trajne poklone za posebne prigode poput krštenja, krizme, diplome, vjenčanja, poslovne poklone i slično“ kaže Damir Bolta, predsjednik Uprave Hrvatskog novčarskog zavoda.