PRIPREME ZA SKUPŠTINU

Jurčić: Svejedno mi je hoće li Polančec u Podravku!

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 27.11.2009 14:01
  • Objavljeno 27.11.2009 u 13:45
Ljubo Jurčić

Ljubo Jurčić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nikola Wolf

'Trenutačno je glavni cilj nadzornog odbora i uprave financijska konsolidacija Podravke kako se tvrtka ne bi dalje raspadala', rekao je Ljubo Jurčić za tportal. Usto, radimo na pripremanju skupštine koja bi se trebala održati krajem siječnja. Sasvim mu je svejedno hoće li Damir Polančec ući u novi nadzorni odbor u ime malih dioničara

Nadzorni odbor Podravke skupštini dioničara predložit će promjenu Statuta, koja, između ostalog, uključuje smanjenje broja članova nadzornog odbora sa sadašnjih 11 na sedam. Sadašnji nadzorni odbor za skupštinu će pripremiti prijedlog sedam članova nadzornog odbora u kojem bi trebali biti predstavnici države, financijskih institucija, radnika i malih dioničara. Jurčić nije želio otkriti imena, ali je rekao da onaj koji dobije većinu u skupštini može računati na četiri člana nadzornog odbora.

Trenutačno Vlada i državni fondovi posjeduju 26,4 posto udjela u Podravki, mali dioničari gotovo 30 posto, Fima, kao najveći pojedinačni vlasnik 10,64, a mirovinski fondovi oko 30 posto. Ostatak od oko tri posto posjeduje sama tvrtka.

Na upit o mogućem povratku Damira Polančeca u nadzorni odbor kroz Udrugu malih dioničara, Jurčić je dogovorio da se to njega ne tiče. 'Potpuno mi je svejedno. Ja sam predstavnik države u nadzornom odboru, a o drugim članovima odlučuju drugi vlasnici', kratko je komentirao Jurčić.

Podsjetimo, Ksenija Horvat, radnička predstavnica u nadzornom odboru Podravke, predložila je Polančeca kao kandidata za izbor u skupštinu Udruge malih dioničara. Polančec je kandidaturu prihvatio pa se njegovo ime nalazi na glasačkom listiću s ukupno 33 imena, od kojih će 27 biti izabrano za skupštinu malih dioničara koja će se održati 5. prosinca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi