NAKON UHIĆENJA U HAC-U

'Jučer su pali Kalmetini, Sanaderovi i IGH-ovi ljudi'

18.11.2010 u 09:15

Bionic
Reading

'Za razliku od afere bojanja tunela, kada su pali samo Sanaderovi ljudi, jučer su pali i Kalmetini ljudi', komentirao je sinoć u HTV-ovom 'Dnevniku 3' uhićenja direktora HAC-a i autoceste Rijeka – Zagreb Josip Bohutinski, novinar Večernjeg lista

Aktivna obrana

Četvorica uhićenih u srijedu poslijepodne dovedeni su u sjedište USKOK-a. Oni bi se tijekom današnjeg dana trebali pojaviti pred sucem istrage Krešimirom Devčićem kako bi im odredio istražni pritvor. HTV neslužbeno doznaje da će se svi uhićeni aktivno braniti.

Bohutinski kaže da su u cestogradnji postojale tri struje, i da su za razliku od HAC-ove afere s tunelima, kada su pali samo Sanaderovi ljudi, sada pali i Kalmetini i IGH-ovi i dvije Sanaderove podstruje.

Za Josipa Sapunara kazao je da je Kalmetin čovjek, a na primjedbu voditelja da je Sapunar došao u Račanovo vrijeme, Bohutinski je rekao da se priklonio Kalmetinoj struji. Marija Crnjaka ovaj novinar koji godinama piše o aferama u cestogradnji smatra IGH-ovim čovjekom bliskim ministrici Matulović-Dropulić, Zlatka Korpara okarakterizirao je kao pripadnika Maček-Sanaderove struje, a Juricu Prskala Bebić-Sanaderove struje.

Prema njegovim saznanjima, u šestogodišnjem razdoblju iz HAC-a i ARZ-a preko aneksa ugovora, nabildavanja cijena i radova izvan troškovnika godišnje je izvučeno između 1,5 i dvije milijarde kuna. Bihutinski kaže da su uhićeni zbog manje afere, no mogli bi propjevati o većima.