TREBA I BAT-U

Josip Lozančić se iz Porezne uprave vraća u TDR

21.03.2016 u 11:49

Bionic
Reading

Josip Lozančić, jedan od vodećih hrvatskih poreznih stručnjaka preuzima dužnost direktora za regulatorne poslove u TDR-u, priopćeno je iz te kompanije u ponedjeljak. Lozančić će u TDR-u predvoditi tim zadužen za regulatornu prilagodbu ambicioznih razvojnih planova British American Tobacca (BAT), u čijem sastavu od listopada prošle godine posluje i TDR.

„Kada smo preuzeli TDR, najavili smo snažan rast na temeljima TDR-ova lokalnog znanja i BAT-ova međunarodnog iskustva. Iskustvo i stručna znanja gospodina Lozančića veliko su pojačanje u našem timu“, istaknuo je generalni direktor Adria klastera BAT-a, Ram Addanki.

U proteklih pet godina Lozančić je obavljao dužnost državnog tajnika, ravnatelja i zamjenika ravnatelja Porezne uprave u Ministarstvu financija, u koje je došao iz Adris grupe, gdje je radio do 2011. godine. Na novu dužnost u TDR-u Lozančić stiže s pozicije voditelja fonda osiguranja depozita u Državnoj agenciji za osiguranje depozita i sanaciju banaka.

„Ulaskom u sustav velike međunarodne korporacije kakav je BAT, za TDR su se otvorile nove perspektive razvoja, ali i neki novi izazovi. U tome vidim i svoju veliku profesionalnu priliku, ali jednako mi je važno i dati svoj doprinos daljnjem razvoju domaće industrije. Vjerujem da mi se u okviru BAT-a otvaraju nove mogućnosti te da ćemo zajednički ostvariti ambiciozno postavljene ciljeve“, kazao je Josip Lozančić, novi direktor za regulatorne poslove u TDR-u.

Josip Lozančić je po završetku studiranja ekonomije, poslovnu karijeru započeo u PIK-u Vinkovci, a od 1992. do 2001. godine zaposlen je u Poreznoj upravi i kao takav je sudjelovao u provedbi cjelovite porezne reforme kao pročelnik područnog ureda Vukovar i pomoćnik ravnatelja porezne uprave. U razdoblju 1994-1997 je istovremeno bio i član prvog županijskog poglavarstva Županije Vukovarsko-Srijemske zadužen za financija.