PRIJAVITE SE

Još je malo vremena ostalo do dodjele najprestižnijeg strukovnog priznanja "Projekt godine"!

18.06.2019 u 09:51

Bionic
Reading

Prestižno strukovno priznanje za najbolje vođen projekt i najbolje ostvarene projektne rezultate, kojeg organizira PMI Udruga za upravljanje projektima otvoreno je za sve tvrtke i sektore poslovanja. Dovoljno je u samo par klikova popuniti obrazac na web stranici do 30. lipnja

Imate genijalan projekt u koji ste uložili znanje, vrijeme, puno truda i baš ste jako ponosni na njega? Bez obzira kojoj grani poslovanja pripadate, da li ste IT-jevac, pokrenuli ste nešto u medicinskoj struci ili građevini, kao možda i fantastične financijske projekte koji su olakšali život vašim klijentima - imate priliku dobiti 'Priznanje za projekt godine PMI Hrvatska'.

To je prestižno strukovno priznanje za najbolje vođen projekt i najbolje ostvarene projektne rezultate, kojeg organizira PMI Udruga za upravljanje projektima i otvoreno je za sve! Bez obzira da li ste mala ili velika tvrtka, institucija, javni ili privatni sektor - u natjecanju za priznanje mogu sudjelovati baš svi i promovirati svoje najbolje projekte i učinkovitost poslovanja.

Prijave su moguće do 30. lipnja 2019., a u konkurenciji mogu biti projekti koji su uspješno završeni u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine. Temeljem prijavljene kandidature preko web obrasca na stranici PMI Hrvatska, Odbor za priznanja kontaktira kandidate i dostavlja obrasce za dostavu ostalih informacija potrebnih za postupak ocjenjivanja.

Primjerice dobitnik priznanja iz 2017 godine je projekt 'The Warranty Group', tvrtke Cloudsense, koja se u 8 godina uspjela iz Zagreba proširiti na Split, pa onda dalje na New York i London i koja je narasla na preko 200 zaposlenika, punih ideja. Napravili su projekt kojem je cilj bio optimizirati poslovanje, a imali su u prosjeku 16-ak članova tima kroz tri vremenske zone na projektu koji je odnio priznanje.

'Cilj nam je bio stvoriti jaku tehničku zajednicu na području Osijeka, kako bi se ekipa mogla što lakše zaposliti u IT sektoru pa smo organizirali preko 30 radionica i imali više od 500 polaznika. Najbolji trenutak je kad vidite da su se svi ti ljudi koji su dolazili k vama, zbog toga uspjeli i zaposliti', otkrio je Ivan Jurlina koji je bio jedan od finalista prošle godine sa svojim projektom 'Code Camp', udruge Osijek Software City, zajedno s projektom 'Integrirani servisno orijentirani naplatni sustav“, tvrtke Verso Altima, voditelja projekta Damira Pleška.

Projektno upravljanje je inače bitan dio svake učinkovite firme, pa tako podaci PMI-a (Project Management Institute), najvećeg međunarodnog strukovnog udruženja voditelja projekata, pokazuju kako uspješne kompanije koje njeguju kulturu projektnog upravljanja troše 13 puta manje financijskih sredstava u procesu realizacije projekata od onih manje učinkovitih.

Upravljanje projektima značajno utječe na učinkovitost tvrtke, a project management (PM) je ujedno temeljna spona koja stvara održivu strukturu u poslovanju kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.