novo vodstvo

Iz Srbije na čelo Metro Cash & Carry Hrvatska stigao Roberto Mancuso

03.07.2017 u 14:15

Bionic
Reading

Roberto Mancuso od početka srpnja predsjeda Upravom Metro Cash & Carry Hrvatska, a na novu je funkciju došao nakon što je više od četiri godine proveo predsjedajući Upravom Metro Cash & Carry Srbija

Mancuso je karijeru u Metro započeo još 2001. godine u Italiji, a prije nego li je došao u Metro Cash & Carry Hrvatska radio je u pet zemalja na pet pozicija.

U novoj ulozi Mancuso će biti na čelu tima zaduženog za transformaciju tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska koji će se fokusirati na HoReCa sektor i nezavisne trgovce čime, kako ističu u priopćenju Metroa, potvrđuju vodeću poziciju na hrvatskom veleprodajnom tržištu.

Osiguranje kontinuiteta ubrzanog dvoznamenkastog rasta koji je Metro Cash & Carry Hrvatska ostvario u HoReCa segmentu tijekom protekle dvije godine glavni su izazovi novoga predsjednika Uprave.

Kao rezultat implementacije novog operativnog modela usmjerenog primarno na B2B partnere, Metro je uložio više od 115 milijuna kuna u otvorenje dvaju novih veleprodajnih centara u Puli i Poreču te u modernizaciju ili preseljenje postojećih centara u Zadru, Rijeci, Varaždinu i Splitu s ciljem da profesionalnim kupcima u cijeloj Hrvatskoj osigura uslugu bez premca.