SAZVANA GLAVNA SKUPŠTINA

Isplata dividende HT-a 23. svibnja

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.03.2011 15:46
  • Objavljeno 23.03.2011 u 15:46
hrvatski telekom zgrada2

hrvatski telekom zgrada2

Izvor: tportal.hr / Autor: HT

Glavna skupština Hrvatskog telekoma (HT) sazvana je za 4. svibnja ove godine, a odlučivat će uz ostalo i o isplati dividende u iznosu od 22,76 kuna po dionici, objavljeno je danas iz HT-a

Pravo na isplatu dividende imaju dioničari koji su na dan održavanja Glavne skupštine upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva. Isplate dospijevaju i izvršit će se 23. svibnja 2011. godine, navodi se u pozivu za glavnu skupštinu.

HT je u prošloj godini ostvario neto dobit u iznosu od 1,864 milijarde kuna.

Uprava i Nadzorni odbor HT-a predlažu odluku o uporabi dobiti prema kojoj bi se iznos od 1,863 milijardi kuna rasporedio za isplatu dividende i to u iznosu od 22,76 kuna po dionici, a približno 250 tisuća kuna rasporedilo bi se u zadržanu dobit.

Skupštini su predložene i izmjene Statuta s obzirom da je HT podnio zahtjev Hrvatskoj narodnoj banci za izdavanje odobrenja za izdavanje elektroničkog novca i obavljanje djelatnosti platnog prometa, pa u Statutu treba dopuniti predmet poslovanja i tako dopunjeni Statut upisati u sudski registar.

Pritom se podsjeća da HT pruža usluge plaćanja parkinga i javnog prijevoza putem mobitela i plaćanja usluga brzojava u unutarnjem i međunarodnom prometu na računu elektroničkih komunikacijskih usluga nepokretne telefonije te se prema Zakonu o elektroničkom novcu i Zakonu o platnom prometu smatra institucijom za elektronički novac, a obavlja i djelatnost platnog prometa.

Uprava i Nadzorni odbor predlažu i produženje ovlasti Uprave da za račun društva stječe vlastite dionice HT-a (uključujući već stečene dionice do najviše 10 posto temeljenog kapitala) na maksimalno dopušteni zakonski rok od pet godina. Do sada je to ovlaštenje vrijedilo za razdoblje između dviju skupština.

Skupštini je predloženo i davanje razrješnica članovima Uprave i Nadzornog odbora za poslovnu godinu 2010. godinu, te imenovanje PricewaterhouseCoopers za revizora društva za poslovnu godinu 2011.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi