TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi zaključili na suprotnim stranama, likvidnost ojačala na krilima blok trgovanja

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Srijeda je na domaćem tržištu kapitala bila u znaku blok trgovanja, a vladao je nejasan sentiment, s obzirom da su dionički indeksi zaključili na suprotnim stranama uz minimalne promjene.

Indeks CROBEX je oslabio 0,01 posto, prekinuvši tako seriju od dva uzastopna dana rasta, pri čemu je zaključio na 1.929,3 bodova. S druge strane, uži indeks CROBEX10 je ojačao 0,1 posto.

Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora, s rastom od 3,5 posto, dok je na strani gubitnika prvi bio indeks građevinskog sektora, koji je izgubio 1,4 posto na vrijednosti.

Ukupno je protrgovano nešto manje od 92 milijuna kuna, od čega je 78 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju dionicom Atlantic Grupe. U redovnom trgovanju, u fokus ulagača su se vratile dionice Kraša, koje su na prometu od 5,5 milijuna kuna ojačale 8,9 posto te se tako svrstale među glavne dobitnike dana. Aktivne su bile i povlaštene dionice Adrisa, s prometom od 3,3 milijuna kuna, pri čemu su zaključile nepromijenjeno na 490 kuna, s slijede ih dionice Liburnia Riviera Hotela, koje su također zaključile nepromijenjeno, ali na prometu nešto većem od milijun kuna. Uz već spomenutu dionicu Kraša, dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Uljanik plovidbe i Saponije, koje su ojačale redom 4,2 posto i 4 posto.

S druge strane, loš dan su imale dionice Uljanika koje su potonule 19,4 posto nakon što je objavljeno da se dionice kompanije povlače s burze, dok su dionice Slatinske banke i Croatia osiguranja oslabile redom 7,2 posto i 3 posto.

Dobitnik dana Kraš +8,89% 980,00

Gubitnik dana Uljanik -19,35% 1,25

CROBEX -0,01% 1.929,28

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!