TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi uknjižili treći uzastopni dan rasta, Hrvatski Telekom u fokusu

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Pozitivan sentiment na Zagrebačkoj burzi nastavio se i u petak, dionički indeksi dodatno su porasli, dok je likvidnost nastavila padati. Svi dionički indeksi su kraj dana zaključili s pozitivnim predznakom, pri čemu je CROBEX ojačao 0,2 posto na 1.610,1 bod, čime je povratio gubitke s početka tjedna, te je tako uknjižio svoj treći uzastopan tjedan rasta. Uži indeks CROBEX10 te širi tržišni indeks CROBEXplus porasli su 0,5 posto, dok je od sektorskih indeksa najviše profitirao indeks sektora industrije, čija je vrijednost skočila 1 posto.

Dionička likvidnost gotovo se prepolovila, te je ukupno protrgovano svega 5,1 milijun kuna. Samo su dionice Hrvatskog Telekoma uspjele prikupiti milijunski promet, koje su na prometu od 1,5 milijuna kuna ojačale 1,2 posto. Slijede ih dionice Atlantic Grupe, s prometom od 775 tisuća kuna i rastom cijene od 0,8 posto. Od aktivnijih izdanja, dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Đuro Đaković Grupe, koje su porasle 3,5 posto nakon što je kompanija objavila sklapanje novog posla vrijednog 127 milijuna kuna, te dionice Končar Elektroindustrije, čija je cijena ojačala 2,4 posto.

S druge strane, dionice Karlovačke banke su potonule 8,9 posto nakon objave ponude za preuzimanjem po cijeni od 6,51 kune po dionici, a loš dan su imale i dionice Privredne banke Zagreb i Ericsson Nikola Tesle, koje su oslabile redom 2,6 posto i 1,5 posto.

Dobitnik dana Končar D&ST +3,91% 1.330,00

Gubitnik dana Karlovačka banka -8,97% 6,60

CROBEX +0,22% 1.610,09

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!