TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi u zelenom, dobitnik dana Petrokemija

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je otvorilo tjedan u zelenom, gdje je CROBEX ojačao 0,2 posto dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,7 posto

Sektorske je dobitnike predvodio indeks prehrambenog sektora sa 1,5 posto plusa dok se na strani gubitnika izdvaja indeks transportnog sektora sa 2,1 posto minusa.

Nakon pojačane likvidnosti s kraja prošlog tjedna, danas je protrgovano nešto skromnijih 8,9 milijuna kuna, pri čemu su milijunski promet prikupila isključivo izdanja prehrambenog sektora. Najlikvidnija je bila dionice Atlantic Grupe sa 3,4 milijun kuna prometa i rastom cijene od 2 posto, a slijedi dionica Podravke sa 1,5 milijuna kuna prometa te rastom od 1,7 posto. U fokusu je bilo i izdanje Hrvatskog Telekoma s prometom od 722 tisuće kuna uz nepromijenjenu cijenu.

Među dobitnicima, uz već spomenuta likvidnija izdanja prehrambenog sektora, vrijedi izdvojiti i danas slabije likvidnu dionicu Petrokemije sa skokom od 5,6 posto uz promet od 10 tisuća kuna.

Na suprotnoj strani, od likvidnijih izdanja, izdvajaju se dionice Luke Rijeka koje su izgubile 6,7 posto na vrijednosti te Optime Telekoma s padom cijene od gotovo 5%.

Titula gubitnika dana pripada dionici Jadroplova s padom cijene od 6,8 posto, ali uz vrlo skroman promet od svega 15 tisuća kuna.

Dobitnik dana: Petrokemija +5,56% 57,00

Gubitnik dana: Jadroplov -6,84% 21,80

CROBEX: +0,15% 1.942,98