Dan na burzi

Indeksi u zelenom, CROBEX uknjižio svoj deseti uzastopni dan rasta

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Pozitivan sentiment nastavio se na domaćem tržištu kapitala i u srijedu, većina dioničkih indeksa dočekala je kraj dana u pozitivnom teritoriju, dok je likvidnost pala.

CROBEX je uknjižio svoj deseti uzastopni dan rasta, pri čemu je ojačao skromnih 0,01 posto, na 2.131,84 bodova. Blue chip indeks CROBEX10 je porastao 0,18 posto na 1.294,71 bodova, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus dobio 0,4 posto na vrijednosti. Svi drugi dionički indeksi su ostvarili dobitke, a jedini izuzetak je bio indeks prehrambenog sektora s blagim minusom od 0,08 posto.

Ukupni dionički promet smanjio se u odnosu na dan ranije te je iznosio 7,5 milijuna kuna. Trgovanje je prošlo s tri milijunaša pri čemu je dionica Valamar Riviere ostvarila promet od 1,8 milijuna kuna i ojačala 2,4 posto. Aktivnije se trgovalo i povlaštenom dionicom Adris Grupe, čija je cijena oslabila 0,5 posto na prometu od 1,2 milijuna kuna. Malo iznad milijun kuna prometa ostvarila je dionica Hrvatskog Telekoma s gubitkom od 0,3 posto.

Među dobitnicima, od aktivnijih izdanja ponovno se istaknula dionica Đuro Đaković Grupe sa skokom cijene od 4,6 posto. Dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Alpha Adriatic i Jadroplov, koje su ojačale redom 4,6 posto i 3,4 posto.

Na strani gubitnika izdvojila se dionica Petrokemije koja je potonula 12,4 posto, a loš su dan imale i dionice Jadrana s padom cijene od 6 posto te Tankerska Next Generation s gubitkom od 3,3 posto.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +4,55% 3,22

Gubitnik dana Petrokemija -12,43% 32,40

CROBEX +0,01% 2.131,84

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!