tržište kapitala

Indeksi u crvenom treći uzastopni dan, likvidnost potonula

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Na domaćem tržištu kapitala se u petak nastavila slaba burzovna aktivnost, skromna likvidnost je dodatno oslabila, a indeksi su zaključili u crvenom treći dan zaredom.

Indeks CROBEX je oslabio blagih 0,2 posto na 1.569,8 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 kliznuo 0,3 posto. Od sektorskih indeksa, gubitnike je predvodio indeks turističkog sektora, s padom od 0,4 posto, a u zelenom su zaključili jedino indeksi sektora industrije i prehrambenog sektora, koji su ojačali redom 0,6 posto i 0,1 posto.

Ukupna dionička likvidnost je potonula na svega 2,6 milijuna kuna, što je najniža razina još od veljače 2019. godine. U fokusu su se našle dionice Adrisa, pri čemu je povlašteno izdanje prikupilo 493 tisuće kuna prometa te pri tom oslabilo 0,8 posto, dok je redovno izdanje na prometu od 256 tisuća kuna zaključilo s nepromijenjenom cijenom. Aktivnije su bile i dionice Hrvatskog Telekoma, koje su također zaključile nepromijenjeno, ali na prometu od 589 tisuća kuna.

Među aktivnijim izdanjima, najveći pad cijene su zabilježile dionice Petrokemije, koje su izgubile 2,1 posto na vrijednosti, a slijede ih dionice Instituta IGH i Valama Riviere, s padom cijena od 1,7 posto i 1,2 posto. S druge strane, dionice Đuro Đaković Grupe su ojačale 3,3 posto, dok su dionice Dalekovoda i Arena Hospitality Grupe porasle redom 1,5 posto i 0,8 posto.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +3,25% 2,86

Gubitnik dana Petrokemija -2,08% 75,40

CROBEX -0,17% 1.569,77

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!