TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi se vratili u zelenom nakon dva uzastopna dana snažnog pada, CROBEX u plusu 1,3 posto

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala u srijedu se vratilo u pozitivan teritorij, indeksi su nakon dva snažna pada ojačali, a likvidnost je oslabila, ali se zadržala na visokim razinama.

Indeks CROBEX porastao je 1,3 posto, što mu nije bilo dovoljno da se vrati iznad 2,000 bodova te se zaustavio na 1.919 bodova. Uži indeks CROBEX10 je ojačao 1,2 posto na 1.148 bodova, dok je širi tržišni indeks zabilježio rast od 1,7 posto. Od sektorskih indeksa jedino je indeks prehrambenog sektora oslabio, i to oko 0,5 posto, dok je dobitnike predvodio indeks sektora industrije s rastom od 4,1 posto.

Ukupan dionički promet iznosio je oko 35,3 milijuna kuna. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su uz ostvarenih 2 milijuna kuna prometa u blok trgovanju, prikupile dodatnih 4,1 milijuna kuna u redovnom trgovanju, pri čemu su ojačale 1,5 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu nešto većem od 5 milijuna kuna porasle 2 posto, a slijede ih dionice Ericsson Nikola Tesle s prometom od 3,1 milijuna kuna i rastom cijene od 3 posto.

Dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Đuro Đaković Grupe, koje su uzletjele 10,1 posto, što nije bilo dovoljno da se nadomjesti jučerašnji pad. Dvoznamenkasti rast cijene zabilježila je i dionica Podravske banke, koja je porasla 10 posto.

S druge strane, loš dan imale su dionice FTB Turizma, Janafa i Kraša, koje su oslabile redom 3,6 posto, 2,7 posto i 2,5 posto.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +10,11% 3,92

Gubitnik dana FTB Turizam -3,61% 1.600,00

CROBEX +1,25% 1.919,71

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!