tržište kapitala

Indeksi prekinuli seriju rasta, promet potonuo

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nakon tri dana rasta pretrpjelo pad indeksa, čime su gotovo izbrisani dobitci iz prethodnih dana. CROBEX je pao 0,4 posto, uži indeks CROBEX10 oslabio 0,3 posto, dok je sektorske gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora sa gotovo 4 posto minusa

Nakon snažnog prometa iz dana ranije, koji je bio lansiran blok transakcijom Adrisa, promet je potonuo. Protrgovano je svega 2,3 milijuna kuna, bez milijunaša, a najlikvidnije izdanje bila je dionica Hrvatskog Telekoma sa 645 tisuća kuna prometa i stagnacijom cijene na 177 kuna.

Po prometu slijedi dionica Valamar Riviere, s pola milijuna kuna prometa i također bez promjene cijene. Rijetki su bili dobitnici, gdje možemo izdvojiti tek dionice Zagrebačke banke i Đure Đakovića sa nešto iznad 2 posto plusa.

Među gubitnicima slabu izvedbu imali su građevinari, koje je predvodila Ingra s 8 posto minusa, a slab dan imali su i brodari gdje su dionice Tankerska Next Generation i Atlantske plovidba pale 3,7 posto i 1,5 posto.

Dobitnik dana Zagrebačka banka +2,20% 51,00

Gubitnik dana Ingra -7,95% 8,10

CROBEX -0,41% 1.611,53

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.