dan na burzi

Indeksi porasli uz nisku likvidnost

Sunce hoteli

Sunce hoteli

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

U utorak je na Zagrebačkoj burzi vladalo pozitivno ozračje, dionički indeksi su porasli, dok se likvidnost zadržala na skromnim razinama

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.841 bod, što predstavlja rast od 0,6 posto, te je time prekinuo niz od tri uzastopna dana pada. Uži indeks CROBEX10 je ojačao 0,8 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus porastao blagih 0,2 posto. Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks turističkog sektora, s rastom od 1,2 posto, dok se na udaru najviše našao indeks građevinskog sektora, čija je vrijednost potonula 2,8 posto.

Ukupna dionička likvidnost je iznosila 4,9 milijuna kuna, a niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Koliko je trgovanje bilo letargično, govori i podatak da su tek samo dva izdanja prikupila više od pola milijuna kuna prometa, dionice Valamar Riviere (576 tisuća kuna) i Atlantske plovidbe (545 tisuća kuna), pri čemu je Valamar zaključila nepromijenjeno na 30,80 kuna, dok je Atlantska plovidba porasla 3,7 posto te se time upisala među glavne dobitnike dana.

Dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Sunce Hotela i Končar Elektroindustrije, koje su porasle redom 4,6 posto i 2,3 posto, dok su s druge strane, dionice Ingre i Dalekovoda predvodile gubitnike , s padom cijena od 6,9 posto i 2,8 posto.

Dobitnik dana Sunce Hoteli +4,64% 158,00

Gubitnik dana Ingra -6,92% 12,10

CROBEX +0,61 1.841,04

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!