TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi ponovno u negativnom, likvidnost ojačala

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala se u ponedjeljak ponovno vratilo u negativan teritorij, indeksi su zabilježili pad, dok je likvidnost ojačala.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.804,67 bodova, što predstavlja pad od 0,7 posto, što je ujedno i njegov četvrti pad u pet dana trgovanja. Uži indeks CROBEX10 je također oslabio 0,7 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus izgubio 1,1 posto na vrijednosti. Svi sektorski indeksi su zaključili s negativnim predznakom, a gubitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, s padom od 3,8 posto.

Ukupno je protrgovano oko 7,5 milijuna kuna, a milijunske promete su ostvarila čak tri izdanja. Najaktivnije su bile dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna oslabile 0,5 posto. Likvidne su bile i dionice Zagrebačke banke, s prometom nešto manjim od 1,6 milijuna kuna i rastom cijene od 0,7 posto, pri čemu su se svrstale u jedino aktivnije izdanje s rastom cijene, a slijede ih dionice Podravke, koje su oslabile 0,9 posto na prometu nešto većem od milijun kuna.

Titulu gubitnika dana je pokupila dionica Dalekovoda, čija je cijena potonula preko 14 posto, a loš dan su imale i dionice Adrisa, pri čemu je povlašteno izdanje izgubilo 1,2 posto na vrijednosti, dok su redovne dionice oslabile 0,8 posto.

Dobitnik dana Zagrebačka banka +0,66% 61,00

Gubitnik dana Dalekovod -14,44% 11,55

CROBEX -0,65% 1.804,67

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!