dan na burzi

Indeksi ponovno u crvenom, Viadukt gubitnik dana

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u srijedu nastavilo s negativnim kretanjima indeksa, pri čemu su indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,2 posto, dok je širi indeks tržišta CROBEXplus zabilježio pad od 0,6 posto

Svi sektorski indeksi su zaključili u crvenom, a najviše je izgubio indeks sektora industrije, koji je potonuo 1,3 posto. Ukupan dionički promet je iznosio 7,5 milijuna kuna, a milijunske promete su ostvarila dva izdanja.

Najviše se trgovalo dionicama Zagrebačke banke, koje su na prometu od 2,8 milijuna kuna zaključile uz nepromijenjenu cijenu. Aktivne su bile i dionice Valamar Riviere, čija je cijena negativno reagirala na odgađanje investicije u Valamar Pinia Family Suites, oslabivši 1,2 posto na prometu od 1,7 milijuna kuna.

Loše izvedbe su imale i dionice Viadukta, koje su s padom cijene od 19,5 posto pokupile titulu gubitnika dana, a slijede ih dionice Đuro Đaković Grupe i Excelsa neretnina, s padom cijena od 5,3 posto i 3,1 posto.

Na strani dobitnika, dionice Dukata su ojačale pet posto, dok su dionice Maistre zabilježile rast cijene od jedan posto.

Dobitnik dana: Dukat     +5%     420,00

Gubitnik dana: Viadukt     -19,46%     17,88

CROBEX     -0,16     1.888,90

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.