dan na burzi

Indeksi otvorili novi trgovinski tjedan u crvenom

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Na domaćem tržištu kapitala u ponedjeljak je vladalo negativno raspoloženje, indeksi su zaključili s negativnim predznakom, a skromna likvidnost je dodatno oslabila

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.885,6 bodova, što predstavlja pad od 0,6 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 izgubio 0,5 posto na vrijednosti. Sektorski gledano, najlošiji dan je imao indeks građevinskog sektora, čija je vrijednost oslabila 1,5 posto, dok je u zelenom zaključio jedino indeks transportnog sektora s rastom od 0,9 posto.

Ukupno je protrgovano svega 5,5 milijuna kuna, a milijunski promet su ostvarile samo povlaštene dionice Adrisa, koje su na 1,3 milijuna kuna prometa oslabile 0,4 posto. Nešto aktivnije se trgovalo i dionicama Arena Hospitality Grupe, čija je cijena kliznula 1,6 posto na prometu od 714 tisuća kuna.

Titulu gubitnika dana su ipak pokupile dionice Dalekovoda, koje su potonule 3 posto, a loš dan su imale i dionice Valamar Riviere, koje su oslabile 1,8 posto.

Na strani dobitnika, dionice Tehnike su uzletjele 6,2 posto, dok su dionice Atlantske plovidbe i Končar D&ST ojačale redom 1,9 posto i 1,7 posto.

Dobitnik dana Tehnika +6,15% 138,00

Gubitnik dana Dalekovod -2,97% 4,57

CROBEX -0,55% 1.885,55

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!