TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi opet u crvenom, gubitnik dana Đuro Đaković

Đuro Đaković

Đuro Đaković

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Aktivnije trgovanje na Zagrebačkoj burzi se nastavilo i u srijedu, pri čemu je protrgovano preko 10,5 milijuna kuna, dok su dionički indeksi opet zaključili u crvenom

Indeks CROBEX je oslabio 0,2 posto na 1.837,12 bodova, uži indeks CROBEX10 je zabilježio pad od 0,4 posto, dok je od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks sektora industrije, čija je vrijednost oslabila preko 1 posto.

Milijunske promete su ostvarila četiri izdanja, pri čemu se najviše trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 2,2 milijuna kuna potonule 2,3 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Končar Elektroindustrije, koje su porasle 1,5 posto na prometu od 2,1 milijuna kuna, a slijede ih dionice Podravke, s prometom od 1,4 milijuna kuna i nepromijenjenom cijenom. Među milijunaše se ugurala i dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na prometu od 1,3 milijuna kuna oslabila 0,3 posto.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Titula gubitnika dana je ipak pripala dionici Đuro Đaković Grupe, koja je potonula 5,3 posto, a loše izvedbe, uz već spomenutu dionicu Valamar Riviere, su imale i dionice Hotela Tučepi i Adrisa, čije su vrijednosti oslabile 2,5 posto i 1,9 posto.

Na strani dobitnika, dionice Podravske banke su uzletjele 15 posto, dok su dionice Liburnia Riviera Hotela i Optima Telekoma ojačale redom 4,4 posto i 3,8 posto.

Dobitnik dana: Podravska banka +15,00% 230,00 kn

Gubitnik dana: Đuro Đaković Grupa -5,27% 8,62 kune

CROBEX: -0,20% 1.837,12 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!