Zagrebačka burza

Indeksi ojačali uz nešto slabiju likvidnost, Valamar Riviera i dalje u fokusu ulagača

Valamar Dalmacija

Valamar Dalmacija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar

U četvrtak je na domaćem tržištu kapitala vladalo pozitivno raspoloženje, dionički indeksi su porasli, ali uz nešto nižu likvidnost u odnosu na prethodne dane

Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10 su ojačali 0,5 posto, dok je od sektorskih indeksa dobitnike predvodio indeks turističkog sektora, s rastom od 0,9 posto. S druge strane, najviše se na udaru našao indeks sektora industrije, koji je potonuo 2,4 posto.

Ukupno je protrgovano nešto manje od 8 milijuna kuna prometa, pri čemu su u fokusu ulagača ostale dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 3,4 milijuna kuna porasle 2,2 posto. Slijede je dionice Ericsson Nikola Tesle, s prometom od svega 538 tisuća kuna te rastom cijene od 0,3 posto.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Dalekovoda, čija je cijena uzletjela 5,9 posto te time povratila gubitke iz prethodnog dana, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Lošinjske plovidbe i Arena Hospitality Grupe, koje su ojačale redom 5 posto i 2,3 posto.

Na strani gubitnika, dionice Varteksa su potonule 16 posto, dok su dionice Đuro Đaković Grupe i Vira izgubile redom 13,9 posto i 7,6 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Dalekovod +5,88% 18,00

Gubitnik dana Varteks -16,00% 5,25

CROBEX +0,45% 2.088,16

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!