TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi ojačali na nešto življem prometu, HPB dobitnik dana

Hrvatska Poštanska Banka

Hrvatska Poštanska Banka

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala u utorak se vratilo u pozitivan teritorij. Indeksi su blago ojačali, kao i likvidnost, pri čemu je protrgovano nešto manje od 7 milijuna kuna

CROBEX je ojačao 0,2 posto na 1.890,4 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio blagi rast od 0,1 posto. Od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks turističkog sektora, koji je ojačao 1,3 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi građevinskog i prehrambenog sektora, s padom od 0,2 posto i 0,1 posto.

Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 2,6 milijuna kuna ojačale 0,9 posto. Milijunski promet ostvarile su još samo dionice Arene, čija cijena je ojačala 0,8 posto na prometu od 1,4 milijuna kuna. Aktivne su bile i dionice Valamar Riviere, s prometom od 645 tisuća kuna, pri čemu su zaključile uz nepromijenjenu cijenu.

Titulu dobitnika dana pokupila je dionica Hrvatske poštanske banke, koja je uzletjela 12,4 posto, a dobre izvedbe imale su i dionice Brodogradilišta Viktor Lenac i Uljanik plovidbe, čije su cijene ojačale redom 3,1 posto i 2,6 posto. Na strani gubitnika, dionice Ericsson Nikole Tesle su oslabile 3,1 posto, dok su dionice Atlantske plovidbe i Podravke kliznule 1,2 posto i 0,4 posto.

Dobitnik dana   Hrvatska poštanska banka         +12,38%         590,00

Gubitnik dana   Ericsson Nikola Tesla                    -3,11%      1.245,00

CROBEX     +0,15%    1.890,40

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!