dan na burzi

Indeksi nastavili u negativnom ritmu, likvidnost ojačala, Valamar Riviera u fokusu

Bionic
Reading

U petak je domaće tržište kapitala nastavilo s negativnim izvedbama dioničkih indeksa, dok je likvidnost ojačala, iako se i dalje zadržala na skromnim razinama

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.602,6 bodova, što predstavlja blagi pad od 0,1 posto, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 0,5 posto na vrijednosti.

Na udaru su se najviše našle turističke dionice te je indeks turističkog sektora CROBEXturi potonuo 1,2 posto, vjerojatno zbog daljnjeg porasta dnevnog broja novooboljelih koronavirusom što predstavlja prijetnju turističkom sektoru te potencira stavljanje Hrvatske na crvenu listu zemalja za putovanja. S druge strane, dobitnike su predvodili indeksi sektora industrije i prehrambenog sektora, koji su ojačali redom 2,9 posto i 2,3 posto.

Ukupno je protrgovano nešto manje od 7 milijuna kuna, što je najviša razina likvidnosti u posljednja dva tjedna. Dionice Valamar Riviere su se ponovno našle u fokusu ulagača, prikupile su 1,4 milijuna kuna prometa, pri čemu im je cijena potonula gotovo 4 posto. Nadomak milijunskog prometa bile su i dionice Turisthotela, koja su na 985 tisuća kuna oslabile 0,7 posto, a slijede ih povlaštene dionice Adrisa, s prometom od 551 tisuće kuna i padom cijene od 1,1 posto.

Loš dan imale su i dionice Koke i Povlašteno izdanje Končar D&ST, koje su oslabile redom 3,9 posto i 2,3 posto, dok su dionice Arena Hospitality Grupe kliznule 2,2 posto.

Na strani dobitnika prvo su mjesto zauzele dionice Vira s rastom cijene od 9,9 posto, a slijede ih dionice AD Plastika i Optima Telekoma, čije su cijene porasle 2,6 posto i 2,4 posto.

Dobitnik dana Viro +9,91% 51,00

Gubitnik dana Valamar Riviera -3,97% 24,20

CROBEX -0,11% 1.602,57

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.