TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi nastavili negativan niz na siromašnoj likvidnosti

Bionic
Reading

Negativna kretanja dioničkih indeksa su se na domaćem tržištu kapitala nastavila i u četvrtak, pri čemu su dionički indeksi zabilježili neznatan pad na i dalje siromašnoj likvidnosti

Indeks CROBEX te uži indeks CROBEX10 su oslabili 0,02 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.800,98 bodova, što je njegov peti uzastopni dan pada. Od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks sektora industrije, koji je izgubio 0,7 posto na vrijednosti, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 0,8 posto.

Ukupno je protrgovano svega 3,1 milijun kuna prometa, a najviše se trgovalo dionicama Atlantic Grupe, koje su na prometu od 1,2 milijuna kuna zaključile uz nepromijenjenu cijenu na 810 kuna. Druge po likvidnosti su bile dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od samo 292 tisuće kuna ojačale 0,1 posto.

Titula gubitnika dana je pripala dionici Petrokemije, koja je potonula 5,4 posto, a loše izvedbe su imale i dionice Brodogradilišta Viktor Lenac i Končar-Distributivnih i specijalnih transformatora, koje su oslabile redom 4,9 posto i 3,4 posto.

Na strani dobitnika prvo ime je bila dionica Đuro Đaković Grupe, koja je ojačala 4,4 posto, dok su dionice Turisthotela i Uljanik plovidbe zabilježile rast cijena od 3,9 posto i 1,8 posto.

Dobitnik dana  Đuro Đaković Grupa  +4,35%  36,00

Gubitnik dana  Petrokemija  -5,37%  9,70

CROBEX  -0,02%  1.800,98

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.