Zagrebačka burza

Indeksi kraj tjedna dočekali na suprotnim stranama, Adris i Valamar u fokusu

Bionic
Reading

U nedostatku značajnijih korporativnih vijesti i događaja koji bi pokrenuli tržište, domaće tržište kapitala je i u petak nastavilo s malim promjenama dioničkih indeksa, dok je likvidnost živnula.

S blagim padom od 0,03 posto, indeks CROBEX je prekinuo svoj pozitivan niz od četiri uzastopna dana, što mu je donijelo tjedni rast od 0,4 posto. Uži indeks CROBEX 10 je ojačao 0,1 posto, a od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks građevinskog sektora, koji je porastao 1,3 posto, dok je gubitnike predvodio indeks transportnog sektora s padom od 0,4 posto.

Ukupan dionički promet se gotovo utrostručio u odnosu na prethodni trgovinski dan te je protrgovano nešto više od 12,4 milijuna kuna. Gotovo polovinu prometa su ostvarile povlaštene dionice Adrisa, koje su na prometu od 5,8 milijuna kuna ojačale 0,2 posto. Vrlo aktivne su bile i dionice Valamar Riviere, s prometom od 3,6 milijuna kuna, pri čemu im je cijena kliznula 1,2 posto, a slijede ih dionice Atlantske plovidbe, koje su na prometu od 560 tisuća kuna izgubile 0,7 posto na vrijednosti.

Od aktivnijih izdanja, loše izvedbe su imale i dionice Zagrebačke banke i Ericsson Nikola Tesle, čija su cijene oslabile redom 1,6 posto i 0,9 posto.

Na strani dobitnika, dionice Hotela Tučepi, Optima Telekoma i Excelsa nekretnine su ojačale 7,1 posto, 2,9 posto i 2,4 posto.

Dobitnik dana: Hoteli Zlatni rat +19,00% 119,00

Gubitnik dana: Uljanik -22,41% 2,70

CROBEX -0,03% 1.769,50

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.