TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi i dalje u crvenom, likvidnost ponovno oslabila

Ukupno je protrgovano oko 4,3 milijuna kuna

Ukupno je protrgovano oko 4,3 milijuna kuna

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Domaće tržišta kapitala je u srijedu nastavilo u negativnom tonu, dionički indeksi su blago oslabili, dok je likvidnost ponovno pala na siromašne razine. Oba indeksa, CROBEX te uži indeks CROBEX10 su oslabili 0,2 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.821 bod, što je njegova najniža razina u posljednjih pet tjedana trgovanja

Od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks transportnog sektora, i to oko 3,7 posto, dok je u pozitivnom zaključio jedino indeks prehrambenog sektora, oslabivši blagih 0,1 posto.

Ukupno je protrgovano oko 4,3 milijuna kuna, a milijunski promet je ostvarilo samo jedno izdanje. Najviše se trgovalo dionicama Podravke, koje su na prometu od 1,8 milijuna kuna zabilježile rast cijene od 1,3 posto. Aktivne su bile i dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 718 tisuća kuna oslabile 1 posto.

Titulu gubitnika dana su pokupile ipak dionice Đure Đaković Grupe, koje su izgubile 4,5 posto na vrijednosti, a loš dan su imale i dionice Dalekovoda i Ingre, koje su oslabile redom 2,5 posto i 1,4 posto. S druge strane, dobre izvedbe su imale dionice Hotela Zlatni rat, FTB Turizma i Brodogradilišta Viktor Lenac, koje su ojačale redom 3,9 posto, 2,2 posto i 2,1 posto.

Dobitnik dana Hoteli Zlatni rat +3,85% 135,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -4,45% 16,10

CROBEX -0,20% 1.821,17

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!