TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi blago u crvenom, uz dodatan pad likvidnosti

Bionic
Reading

Domaća burza zaključila je ponedjeljak u blago crvenom, što je nastavak negativnog sentimenta iz prošlog tjedna. CROBEX je oslabio 0,2 posto, dok je uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,1 posto. Likvidnost je dodatno oslabila u odnosu na ionako skroman prošli tjedan, te je prikupljeno manje od 3 milijuna kuna, a što je najmanje od kolovoza

Najlikvidnije izdanje, te ujedno jedini milijunaš bila je dionica Valamar Riviere, koja je na 1,4 milijun kuna prometa porasla 0,2 posto.

Ostala izdanja imala su osjetno niže promete, gdje slijedi dionica Hrvatskog Telekoma, međutim s prometom od tek 170 tisuća kuna, uz pad cijene od 0,2 posto.

Najviše su pod pritiskom bile dionice transportnog sektora, gdje u prvom redu vrijedi izdvojiti dionicu Jadroplova sa padom od 4,7 posto. Titula gubitnika dana ide dionici BC Instituta, koja je potonula 8,9 posto.

Nešto lošije izvedbe su imale dionice HTP Korčule i Končar elektroindustrije koje su pale 3,6 posto i 3 posto. Među dobitnicima prvo ime je dionica Maistre sa skokom cijene od 8,1 posto, a dobru izvedbu su imale dionice Ingre i Viktora Lenca koje su ojačale 4,5 posto i 2,1 posto.

Dobitnik dana:  Maistra   +8,10%   319,99

Gubitnik dana:    BC Institut     -8,89%     255,12

Crobex:    -0,20%   1.807,53

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.