potvrdila uprava

Ina u Sisku pokreće proizvodnju bitumena

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 13.03.2019 16:46
  • Objavljeno 13.03.2019 u 16:45
Rafinerija Sisak

Rafinerija Sisak

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sukladno poslovnom planu za 2019. godinu, na današnjoj sjednici Uprava Ine odobrila je pokretanje projekta proizvodnje bitumena u Sisku. Radi se o projektu predviđenom programom INA R&M Novi smjer 2023. Nastavno na današnje odobrenje Uprave, pokrenut će se pripreme i sve potrebne aktivnosti za ostvarenje plana, a proizvodnja bi trebala početi od ožujka 2021. godine. Radi se o investiciji vrijednoj nekoliko desetaka milijuna kuna.

Podsjećamo, krajem prošle godine donesen je novi program INA R&M Novi smjer 2023. koji sadržava strateške smjernice za razvoj Ininog rafinerijskog sustava.

U sklopu programa predviđen je prestanak tradicionalne prerade nafte u Sisku, a poslovne aktivnosti na lokaciji će se nastaviti transformacijom u industrijski centar koji će se razviti i ostati vrijedan dio INA Grupe. Osim proizvodnje bitumena za koji je danas dano odobrenje, ostali projekti planirani u skladu sa strateškim smjernicama uključuju i logističko središte, proizvodnju maziva i potencijalno rafineriju bio-komponenti.

INA želi pretvoriti gubitke koje je rafinerijski sustav godinama stvarao u dobit, a sve s ciljem osiguravanja održivosti svake djelatnosti zasebno i održavanja vertikalno integriranog poslovnog modela, priopćeno je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!