ZNAK ZAHVALNOSTI

Pogledajte kako je Ikea odlučila nagraditi radnike u Hrvatskoj

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 06.12.2017 13:01
  • Objavljeno 06.12.2017 u 12:55
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

U znak zahvalnosti za njihovu predanost, Ikea je uplatila dodatnih 1,2 milijuna kuna u poseban mirovinski fond za svoje zaposlenike u Hrvatskoj, čime s njima dijeli dio ostvarenog profita

Riječ je o jedinstvenom programu vjernosti Tack! (na švedskom = hvala), u sklopu kojeg se zaposlenicima IKEA Grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu. Svakom zaposleniku IKEA Grupe, pa tako i u Hrvatskoj, koji radi puno radno vrijeme i za tvrtku IKEA pet ili više godina, uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće. Zaposlenici zaposleni na pola radnog vremena primit će proporcionalan iznos u odnosu na odrađene sate.

'Vjerujemo u nagrađivanje lojalnosti i iskazivanje zahvalnosti kolegama koji ostaju i nastavljaju raditi za uspjeh cijele IKEA Grupe. Naši kolege trebaju znati koliko cijenimo njihovo iskustvo i predanost, a ponosan sam što će IKEA Grupa u Hrvatskoj ove godine dodijeliti dodatnih 4.176,38 kn po osobi za mirovine naših 295 kolega', istaknuo je Stefan Vanoverbeke, direktor IKEA Hrvatska te regionalni direktor IKEA SEE (IKEA Jugoistočna Europa).

  • +13
  • +10

IKEA je ove godine predstavila prvi katalog na hrvatskom jeziku

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea Hrvatska

Isti iznos dodjeljuje se svim radnicima koji su u tvrtki radili najmanje jednu punu fiskalnu godinu. Kada ostvare pet godina rada u tvrtki, akumulirani novac isplaćuje se u poseban mirovinski fond za zaposlenike, a potom se svake godine vrši izravna isplata u ovaj fond. 

Program Tack! uveden je 2013. godine, a od tada je IKEA Grupa isplatila 509 milijuna eura za buduće mirovine svojih zaposlenika diljem svijeta. U taj globalni fond uključeni su svi zaposlenici, a sredstva se dodjeljuju ovisno o ukupnim plaćama i naknadama u pojedinoj državi.

Uz program Tack!, svi zaposlenici IKEA Grupe uključeni su i u program Jedan IKEA bonus koji ovisi o radnom učinku, a zahvaljujući njemu, zaposlenik godišnje može dobiti približno još jednu dodatnu mjesečnu plaću.

  • +11
  • +8

Službeno otvorenje švedske robne kuće Ikea u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL/tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!