USPJEŠNI PREGOVORI

Idući tjedan ugovor za crnogorsku autocestu

28.05.2009 u 13:31

Bionic
Reading

Crnogorski ministar prometa Andrija Lompar izjavio je u četvrtak kako očekuje da će crnogorska vlada nakon uspješnih pregovora na svojoj sjednici idući četvrtak odlučiti o potpisivanju koncesijskog ugovora za izgradnju autoceste Bar-Boljari (od Crnogorskog primorja do granice sa Srbijom) s hrvatskim konzorcijem koji predvodi splitski Konstruktor

Lompar je izrazio zadovoljstvo završnim pregovorima protekla dva dana u Splitu i Zagrebu ocijenivši da je ta 'složena procedura pregovaranja uspješno privedena kraju', te da je Konstruktor 'spreman odmah krenuti u posao'.

'Do zasjedanja vlade 4. lipnja preostaje nam 'jezička dorada' ugovora i pregled neovisnog revizora koji treba provjeriti matematičku i logičku ispravnost tog teksta, pa tek onda vlada treba odrediti svog predstavnika koji će potpisati dokument', rekao je Lompar podgoričkim Vijestima.

On je izrazio zadovoljstvo i spremnošću Zagrebačke banke na sudjelovanje u projektu, a cijeli postupak vođen je, po njegovim riječima, sukladno 'najboljoj svjetskoj praksi, uz sudjelovanje međunarodnih institucija čije reference i reputacija trebaju biti samo dodatni motiv za bankare i financijere da uđu u ovaj posao'.

Konstruktor je procijenio da je vrijednost čitave autoceste 2,77 milijarda eura, od čega bi država sudjelovala s 1,74 milijarde eura, što bi plaćala u idućih 30 godina, koliko bi trajao i koncesijski ugovor.