unovčenje imovine

I skupština vjerovnika Uljanik Pomorstva zakazana za 8. lipnja

26.05.2020 u 12:32

Bionic
Reading

Trgovački sud u Pazinu za 8. lipnja sazvao je skupštinu vjerovnika Uljanik Pomorstva d.o.o. u stečaju na kojoj bi se trebalo odlučiti o unovčenju imovine te tvrtke i o prisilnoj naplati tražbine prema brodogradilištu 3.maj, a istoga dana održat će se i skupština vjerovnika krovne tvrtke, Uljanika d.d. u stečaju

Uljanik Pomorstvo tvrtka je kći Uljanika d.d. za koju je stečaj bio otvoren lani u listopadu, a na temelju podataka Financijske agencije (Fine), lani u lipnju nepodmirene obveze tog dužnika iznosile su 16,72 milijuna kuna.

Prema tada objavljenim podacima, Uljanik Pomorstvo imalo je samo jednog zaposlenog, ali i oročen novac na pet otvorenih računa u četiri komercijalne banke.

Podsjetimo, pazinski Trgovački sud ranije je za 8. lipnja sazvao i skupštinu vjerovnika Uljanika d.d. u stečaju na kojoj bi se trebalo odlučiti o preuzimanju ili nastavku parničnih sporova čija vrijednost prelazi milijun kuna, ali i o izboru dva člana odbora vjerovnika.

Osim toga, vjerovnici bi trebali odlučivati o prijenosu opreme koja nije opterećena razlučnim pravima kao temeljnog kapitala u društvo Uljanik brodogradnja 1856 d.o.o.

Sazivanje skupštine vjerovnika uslijedilo je nakon prošlomjesečnog sudskog rješenja kojim se u stečajnom postupku određuje prodaja brodova za prijevoz rasutog tereta i prijevoza žive stoke Uljanik 527 i Uljanik 526.

Vrijednost, način i uvjeti prodaje tih brodova u gradnji utvrdit će se naknadnim zaključkom u prodaji, isticalo se u rješenju.