KRAH OREŠAROVOG CARSTVA

I radnici Hotela Novi kreću u štrajk

22.02.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Dvjestotinjak radnika Hotela Novi i Novi Spa Hotels & Resorta u petak u osam sati kreće u štrajk, potvrdila je regionalna povjerenica Sindikata turizma i usluga Hrvatske Loredana Gluhak

Sindikat je najavio štrajk radnika zbog neisplaćenih plaća za studeni i prosinac 2010. te siječanj 2011. godine, a Uprava ih je upravo zbog te najave pozvala na sastanak već danas poslijepodne.

Većinski vlasnik luksuznog novljanskog resorta Bruno Orešar očito doživljava još jedan poslovni krah. Podsjećamo, nedavno su se radnici Jadrankamena, također zbog neisplaćenih plaća, žestoko pobunili protiv vlasnika te tvrtke i bivšeg teniskog asa Orešara, a pred propadanjem je i njegova tvrtka Uzor.

Hoteli Novi spašeni su od stečaja u posljednji trenutak, kada je početkom ove godine Uprava gradskoj komunalnoj tvrtki Ivanj uplatila dio dugovanja. No dug prema radnicima i komunalnim tvrtkama nije jedini. Duguju, naime, i Gradu Novom Vinodolskom.

Prema riječima gradonačelnika Olega Butkovića, Hoteli Novi duguju Gradu i gradskim tvrtkama preko 11 milijuna kuna, a u sporu su i sa svojim najvećim vjerovnikom, Hypo bankom.