TURISTIČKa AKVIZICIJA

Slovenski ECM Partners kupio Hotele Novi za 45 milijuna eura

19.12.2023 u 12:39

Bionic
Reading

Slovenski fond ECM Partners kupio je nekadašnje hotelsko naselje Zagori odnosno tvrtku Hoteli Novi za 45 milijuna eura, doznaje se iz te tvrtke i Grada Novog Vinodolskog.

Turističko naselje je dva i pol kilometra udaljeno od središta Novog Vinodolskog. Središnji objekt ima vrhunsku opremu, bazene i trim-kabinete, salone za masažu i odlično opremljenu konferencijsku dvoranu s 400 mjesta.

Tvrtka Hoteli Novi je u predstečajnoj nagodbi već deset godina. Uz poslovanje nekadašnjeg TN Zagori, a onda i Novi Spa Hotels & Resorta vezuje se u jednom razdoblju ime poznatog hrvatskog tenisača Brune Orešara i njegove sestre Zvonimire, koji su bili na čelu poslovanja hotelskog kompleksa. Mijenjale su se i komercijalne kuće koje su pokušavale produljiti uglavnom ograničeno sezonsko poslovanje.

ECM je na web stranicama objavio da je zajedno s europskim investicijskim fondom 4. prosinca 2023. uspješno zaključio akviziciju "jedinstvene obalne nekretnine u Hrvatskoj („Odmaralište Novi Vinodolski”) koja obuhvaća hotel sa 160 soba i 330 rezidencijalnih apartmana".

Najavljuje potpuno rebrendiranje i opsežna kapitalna ulaganja u hotelsku i rezidencijalnu komponentu.