NOVI TREND

I Podravska banka počela s privlačenjem štediša u Njemačkoj

19.10.2015 u 12:35

Bionic
Reading

Podravska banka počinje nuditi mogućnost oročavanja depozita klijentima iz Njemačke, nakon što je prošla detaljan proces eksternalizacije i dobila odobrenje Hrvatske narodne banke i njemačkog BaFin-a te je u tijeku realizacija prvih depozitnih ugovora, priopćeno je u ponedjeljak iz te banke

Ulaskom u Europsku uniju otvorene su mogućnosti širenja poslovanja na područja zemalja članica, što je Podravska banka iskoristila nudeći povoljnije uvjete štednje i njemačkim građanima. Transakcije će se odvijati u suradnji s tvrtkom Saving Global GmbH, koja je ujedno i tržišni lider u ovakvom poslovanju na njemačkom tržištu te MHB-Bank AG iz Berlina, stoji u priopćenju.

'Njemačkim klijentima omogućeno je da putem sofisticirane on-line platforme ulažu svoja sredstva u države članice EU zbog toga što njemačke banke imaju niže pasivne kamatne stope u odnosu na banke u ostalim članicama EU ili pak jednostavno žele diversificirati rizik svojih ulaganja', poručuju iz Banke.

Navode kako su prve povratne informacije od klijenata pozitivne, jer je Podravska banka prepoznata zbog konkurentnih kamatnih stopa te stoljetne tradicije bankarskog poslovanja. Ističi i kako je s aspekta reputacijskog rizika ta banka jedna od rijetkih hrvatskih koja ima komparativnu prednost u odnosu na ostale domicilne banke, s obzirom da nije bila izložena kreditima uz valutnu klauzulu vezanu uz švicarski franak.

Njemački bankovni regulator BaFin nedavno je i varaždinskoj Vaba banci odobrio poslovanje na njemačkom tržištu. Vaba banci je širenje poslovanja na tržište Njemačke omogućeno zahvaljujući suradnji s tvrtkom Savedo i partnerskom njemačkom Biw bankom.