OČAJNI RADNICI MONTERA

'Hypo i Orešar moraju nam pomoći!'

08.05.2012 u 09:55

Bionic
Reading

Nakon skoro mjesec dana od početka štrajka, danas je 60-ak radnika splitskog Montera izašlo ispred sjedišta tvrtke te napravilo prosvjednu šetnju oko zgrade u Poljičkoj ulici koja je bila vlasništvo Montera, a danas je u najmu brojnih tvrtki

Najveći korisnici tih prostora su tvrtke Ericsson i Hypo Bank. Sindikalna povjerenica Marijana Kolak nam je rekla da ovom prosvjednom akcijom žele dodatno informirati javnost o štrajku, ali i o nerješavanju slučaja neisplata deset plaća od strane nadležnih institucija. Ni mjesec dana nakon početka štrajka, zaposlenici Montera nemaju ni minimum informacija o mogućem rješenju ili isplati dijela duga od deset plaća.

Ona je danas poslala i poruku Hypu i tvrtki Ericsson o situaciji oko Montera. 'Ericsson je kod nas u najmu i plaćaju mjesečno više od 300 tisuća kuna, a Hypo je kreditirao vlasnika Bruna Orešara u svim mogućim i nemogućim poslovima. Na takav način je zgrada opterećena kreditima i Hypo je zapravo sada vlasnik većeg dijela zgrade. Bilo bi dobro da te dvije tvrtke porazgovaraju i dogovore se o našem slučaju pa dio sredstava za najam preusmjere zaposlenicima', rekla je Marijana Kolak.

Ona je naglasila i da bi institucije pravne države, policija, USKOK, porezni organi i DORH konačno trebale početi raditi svoj posao.

'Vlasnik nas se javno odrekao, direktor ne izlazi iz sobe i ne komunicira i mi zaposlenici smo apsolutno odsječeni od svega. Ne želimo otići i prekinuti štrajk dok ne dobijemo odgovore nadležnih. Mi smo ostali bez deset plaća i godina doprinosa i očekujemo odgovore. Otići ćemo do Trgovačkog suda i DORH-a i zamolit ćemo ih da odrade svoj posao', zaključila je sindikalna povjerenica Montera.