međunarodni uspjeh

HTZ prvi puta član Odbora pridruženih članova UNWTO-a

21.12.2021 u 12:38

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) izabrana je za članicu Odbora pridruženih članova Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za razdoblje od 2022. do 2025., izvijestili su u utorak iz HTZ-a, ocjenjujući to velikim međunarodnim uspjehom

HTZ je prvi puta postao članicom tog UNWTO-ovog odbora, kojeg čine ukupno 23 pridružene članice i djeluje kao savjetodavno tijelo glavnog tajnika UNWTO-a.

"Članstvo u Odboru pridruženih članova UNWTO- je veliko priznanje i potvrda sve bolje međunarodne pozicije Hrvatske na svjetskoj turističkoj karti. Kroz rad odbora bit ćemo u prilici još snažnije doprinositi novim razvojnim politikama i strategijama na globalnoj razini i raditi na ostvarenju zacrtanih strateških ciljeva te svjetske organizacije", poručio je tim povodom direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Iz HTZ-a iznose da su glavne funkcije Odbora pridruženih članova integracija i doprinos članova u ostvarenju ciljeva, misije i općeg programa rada UNWTO-a koji vodi ka razvoju održivog, odgovornog i konkurentnijeg turizma u svijetu, a svi pridruženi članovi dio su ukupnog članstva UNWTO-a.