Kristjan Staničić

Šef HTZ-a otkrio je li Hrvatska turistički prvak Mediterana i što je važno da bismo imali i odličnu posezonu

28.08.2021 u 19:17

Bionic
Reading

'Možemo reći da je ovo jedan od posljednjih vikenda veće smjene turista. Veseli podatak da u Hrvatskoj bilježimo i dalje puno turista. Mislimo da možemo biti optimistični za nastavak postsezone', kaže direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić

Kristjan Staničić, direktor HTZ-a kaže kako možemo očekivati daljnju smjenu turista, veći broj odlazaka od dolazaka.

'Važno je da budemo i dalje narančasti. Ciljamo na najvažnije tržište, Njemačku, za očekivati je veliki broj Njemaca, Austrijanaca, Sloevanaca. Najavljen je i veći broj letova iz Velike Britanije', kaže Staničić za RTL.

Kaže da su očekivanja premašena te da je cijeli turistički sektor odradio sjajan posao.

'Treba spomenuti i ulogu Vlade. Tu su i konkretna, intezivna komunikacija i promicija na turističkim tržištima. Sve mjere Vlade su išle na ruku turističkom sektoru. Za očekivati je i buđenje kongresnog dijela. Ja vjerujem da će kroz mjere i pridržavanje mjera probuditi se kongresni dio ponude', dodao je.

Na pitanje je li Hrvatska definitivno turistički prvak Mediterana, kaže:

'Sudeći po brojkama, sigurno jest. Mi smo i dalje najsigurnija destinacija, imamo izniman rast u odnosu na prošlu godinu, približili smo se 2019...', tvrdi.

  • +31
Turisti u Dubrovniku, Makarskoj, Zadru i Šibeniku Izvor: Cropix / Autor: NIKSA STIPANICEV, IVO RAVLIC, TONCI PLAZIBAT I JURE MISKOVIC / CROPIX

Na pitanje vjeruje li da ćemo se dogodine izjednačiti s rekordnom 2019. ili je čak i premašiti, odgovara kako s brojkama ne bi spekulirao jer one uvijek pokazuju neki trend.

'Važno je koliko će zaraditi naši turistički djelatnici. Ja bi aludirao na to da treba raditi na kvaliteti, ulagati u kvalitetu. Treba dalje razvijati turizam', rekao je Staničić.

  • +14
Turisti na Hvaru Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL