OD MOSKVE DO PARIZA

Hrvatski turizam se predstavlja na četiri sajma

20.03.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) najavila je danas kako će u drugoj polovici ožujka hrvatska turistička ponuda biti predstavljena na četiri turistička sajma - u Moskvi, Parizu, Goeteborgu i Kijevu.

Nakon intenzivnih nastupa na turističkim sajmovima u siječnju, veljači te turističkoj burzi ITB u Berlinu početkom ožujka, HTZ nastavlja s promidžbenim aktivnostima na emitivnim turističkim tržištima, naglašavaju iz HTZ-a.

Hrvatska turistička ponuda tako se od 20. do 23. ožujka predstavlja na sajmu MITT u Moskvi, od 21. do 24. ožujka na sajmovima MAP u Parizu te TUR u Goeteborgu, a krajem ožujka, od 27. do 29. ožujka na sajmu UITT u Kijevu.

Iz HTZ-a pritom posebno ističu kako će na sajmu MAP u Parizu sudjelovati i predstavnici Turističke zajednice grada Vukovara koji će predstaviti svoj grad u tematskom prostoru sajma pod nazivom "Turizam sjećanja" i svjedočiti o povijesti grada te ratnim stradanjima uz Gaston Bessona, francuskog volontera koji je dvije i pol godine godine branio Vukovar tijekom rata, nakon čega je napisao knjigu "Život na nišanu" posvećenu tragediji Vukovara.

Iz HTZ-a najavljuju i kako organizator sajma u švedskom Goeteborgu priređuje i poslovnu radionicu na kojoj će sudjelovati i predstavništvo HTZ-a za Skandinaviju, što je uz nastup na sajmu dodatna prilika za promidžbu naše zemlje organizatorima putovanja. Na tom su sajmu Kvarner i Rab su suizlagači na štandu HTZ-a, a TZ Kvarnera će biti jedan od sponzora charter vlaka koji povezuje Stockholm i Goeteborgu. Vlak je namijenjen isključivo turističkoj branši koja putuju iz glavnog grada Stockholma na turistički sajam TUR u Goeteborgu, a putnicima, među kojima su i novinari i turistički agenti, će se uz ostalo predstaviti kvarnerske atrakcije i mogućnosti izravnog leta iz Stockholma u zračnu luku Rijeka, letovima Ryan Aira, dva puta tjedno u razdoblju od 1. travnja do 25. listopada.