PRUGA DUGO SELO - KRIŽEVCI

Hrvatski konzorcij dobio posao desetljeća na željeznicama

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 21.10.2015 15:44
  • Objavljeno 21.10.2015 u 15:38
željeznička pruga tračnice škrljevo

željeznička pruga tračnice škrljevo

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

Hrvatski konzorcij u kojem su Dalekovod, DIV i Zagreb Montaža dobio je posao obnove i izgradnje drugog kolosjeka željezničke pruge Dugo Selo - Križevci, doznaje tportal. HŽ Infrastruktura odluku je donijela u srijedu, a ponuda hrvatske grupacije je vrijedna 1,239 milijardi kuna bez PDV-a

Odabrana je cjenovno najpovoljnija ponuda, a projekt se s 85 posto financira iz EU fondova. Očekuje se kako će ugovor s izvođačem biti potpisan u roku od tri tjedna do maksimalno mjesec dana.

Radovi na rekonstrukciji postojećega i izgradnji drugoga kolosijeka na dionici pruge od Dugog Sela do Križevaca trebali bi krenuti početkom 2016., a završetak radova planiran je u rujnu 2019.

Na dionici dužine 38,2 kilometara, predviđa se i gradnja novih šest mostova, od kojih dva cestovna, te rekonstrukcija sedam postojećih mostova, gradnja 11 novih nadvožnjaka, jednog podvožnjaka i šest pothodnika, nadogradnja stabilnih postrojenja električne vuče, modernizacija signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja te izgradnja 25 kilometara servisnih cesta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!