kvalitetna podrška financijskog partnera

Hrvatska proizvodnja temeljena na tehnologiji zemalja Europske Unije

07.06.2018 u 13:16

Bionic
Reading

Privatna tvrtka s 50-tak zaposlenih, razvija se uz kvalitetnu podršku financijskog partnera - Podravske banke

Tvrtka Fugaplast d.o.o. posluje od 1993. godine kada je osnovano obiteljskim kapitalom vlasnika koji su boravili u inozemstvu. Sjedište tvrtke nalazi se u Goli, na samoj granici sa susjednom Mađarskom, a na navedenoj lokaciji nalazi se i proizvodna hala površine 4.950 m2 gdje se proizvodi kompletan asortiman robe. Tvrtka se bavi proizvodnjom proizvoda od plastike koji se upotrebljavaju u građevini, a proizvodni je proces temeljen na tehnologiji zemalja Europske unije. Tvrtka je u stopostotnom privatnom vlasništvu, a zapošljava 50-tak radnika.

Proizvodni asortiman Fugaplasta obuhvaća patentiranu proizvodnju traka za hidroizolaciju u građevinarstvu; trake za radne i dilatacijske fuge primjenjive u nisko i visokogradnji, ekstruziju različitih PVC profila za građevinarstvo, izradu stolarije po sistemu ROPLASTO te distribuciju proizvoda njemačkih tvrtki: BESAPLAST, DEFLEX, LESCHUPLAST, GUMBA.

Od samog osnivanja, tvrtka je klijent Podravske banke d.d. te cjelokupan platni promet koristi putem računa otvorenog u POBI. Razvoj poslovanja, Podravska banka prati kroz dugoročne kredite u svrhu financiranja proizvodnih kapaciteta kao i kroz kratkoročno financiranje u svrhu reguliranja tekuće likvidnosti.

Zvonka Kovač, Fugaplast:

'Povećanje proizvodnih kapaciteta bio je logičan slijed događanja kada se naše poslovanje počelo razvijati. Fleksibilnost i individualni pristup, brzina realizacije kredita te povoljni uvjeti financiranja bili su više nego dovoljan razlog da se odlučimo za Podravsku banku. Iznimno smo zadovoljni suradnjom i vjerujemo da boljeg financijskog partnera nismo mogli izabrati'