RAZGOVOR S ĆOSIĆEM

Horvat o 3. maju: Pokušat ćemo ugovoriti otplatu poreznog duga na 12 rata

14.02.2020 u 21:14

Bionic
Reading

Mininistar gospodarstva Darko Horvat u petak je na pitanje novinara o deblokadi računa riječkog brodogradilišta 3. maj kazao kako bi se to trebalo dogoditi što je brže moguće, dodavši da je osobno razgovarao s poduzetnikom koji je blokirao račun tog riječkog bodogradilišta, a kojeg je pak blokirala Porezna uprava

'Dakle kada bi se kompenziralo jedno s drugim, to je otprilike tu negdje. No problem je u tome što 7,5 milijuna kuna blokade predmetnog poduzetnika on u ovome trenutku nije u mogućnosti platiti Poreznoj upravi. Mi ćemo pokušati dogovoriti ugovor i prolongat, odnosno 12 rata otplate tog poreznog duga koje nitko ne negira', izjavio je ministar te rekao ukoliko se dogodi ovakvo rješenje u slijedećih nekoliko dana da je Mijo Ćosić, vlasnik tvrtke Ćosićpromex, obećao odblokirati račun 3. maja.

Brodogradilište 3. maj izvijestilo je 7. veljače da su poslovni računi tog brodogradilišta u blokadi zbog naplate potraživanja, koji je pokrenula tvrtka Ćosićpromex iz BiH, kooperant 3. maja.

Novinare je zanimalo i što je s novim paketom smanjenja parafiskalnih nameta, a Horvat je tekao da su sva tri akcijska plana u završnoj fazi izrade. Najavio je da bi se 4. plan administrativnog rasterećenja, 1. akcijski plan ukidanja i smanjenja neporeznih davanja te 2. akcijski plan liberalizacija usluga na tržištu Hrvatske trebali naći na jednoj od sjednica Vlade u ožujku.