POTICAJNI KREDITI

HBOR potpisao ugovore sa šest banaka

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.03.2010 15:07
  • Objavljeno 19.03.2010 u 15:00
anton kovačev

anton kovačev

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Marin Tironi

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je ugovore o poslovnoj suradnji sa svih šest poslovnih banaka koje su prošle na prvoj aukciji za dodjelu kvota kredita HBOR-a za provedbu Programa kreditiranja obrtnih sredstava, priopćeno je iz HBOR-a

Do danas je u HBOR-u zaprimljeno 47 kreditnih zahtjeva u iznosu od oko 94 milijuna kuna, a od šest poslovnih banaka koje su prošle na aukciji, zahtjeve su za sada dostavile njih četiri, kaže se u priopćenju.

Aukcije u HBOR-u dio su Vladinih mjera za gospodarski oporavak unutar 'modela A', u kojem država kroz HBOR sudjeluje u sufinanciranju kreditnih plasmana. HBOR u tom programu kreditiranja obrtnih sredstava sudjeluje sa 40 posto, a banke sa 60 posto.

Na prvoj aukciji održanoj 19. veljače, HBOR je ponudio iznos od 200 milijuna kuna, pristigle su ponude 16 banaka u ukupnom iznosu 357,15 milijuna kuna, a prihvaćene su ponude šest banaka.

Kriterij za prihvaćanje ponuda je kamatna marža koju banke nude za svoj 60-postotni udio u kreditu.

Na prvoj aukciji prihvaćene su ponude šest banaka - Hrvatske poštanske banke (HPB), Hypo Alpe-Adria-Bank, Privredne banke Zagreb (PBZ), Raiffeisebank Austria (RBA), Societe Generale-Splitska banka i Vaba banke.

Za te ponude kamata se za krajnje korisnike kreće od 4,64 posto do 4,82 posto. Odobrene kvote kredita bankama su od 3,75 milijuna kuna do 71,25 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi