ZAGREBAČKA BURZA

Gljadelkin povećao svoj udjel u Hidroelektri

12.08.2016 u 10:28

Bionic
Reading

Ruski investitor Sergej Gljadelkin povećao je svoj udjel u Hidroelektri i trenutačno drži 24,6 posto dionica te građevinske tvrtke

'Sergej Gljadelkin, član Nadzornog odbora Hidroelektre Niskogradnje, 8. kolovoza 2016. na uređenom tržištu Zagrebačke burze stekao je 53.931 redovnih dionica društva Hidroelektra niskogradnja po cijeni od 20,00 kuna po dionici', izvijestili su iz te građevinske tvrtke putem Zagrebačke burze.

Gljadelkin je nedavno kupio 99.570 dionica postavši najveći pojedinačni vlasnik, a nakon stjecanja dodatnih dionica povećao je svoj udjel u Hidroelektri na 24,6 posto

Ruski investitor planira uložiti još tridesetak milijuna kuna u postupku dokapitalizacije čime bi trebao postati većinski vlasnik Hidroelektre.

Gljadelkin je vlasnik poslovnog carstva koje broji više od 20 kompanija. Krovna tvrtka, austrijski Avenue Holdings, čiji je većinski vlasnik, ostvaruje godišnji konsolidirani prihod od 500 milijuna dolara. Posluje u Europi, ponajviše Francuskoj, Austriji i Švicarskoj. Osnovna mu je djelatnost građevinski sektor, a posljednjih godina ušao je i u biznis reciklaže i zbrinjavanja otpada.