NAGRADE ZA NAJBRŽI RAST

Galapagos istraživački centar hrvatska 'supergazela'

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.11.2011 10:27
  • Objavljeno 25.11.2011 u 10:08
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Najuspješnijim malim i srednjim poduzetnicima u Hrvatskoj u 2011. dodijeljene su nagrade Gazele, u sklopu projekta kojim Business.hr želi predstaviti hrvatske primjere dobre prakse, priopćila je ta tvrtka

Zlatnom supergazelom Hrvatske proglašena je tvrtka Galapagos istraživački centar. Riječ je o znanstveno-istraživačkoj instituciji koja se bavi istraživanjem u područjima biologije, kemije, biomedicine, farmacije i srodnih znanstvenih područja, u početku kao dio Pliva Istraživačkog Instituta, a zatim kao centar izvrsnosti multinacionalne kompanije GlaxoSmithKline. Kompanija ima jedan od globalno najvećih portfelja proizvoda u fazi istraživanja i razvoja.

Srebrnom supergazelom Hrvatske proglašena je zabočka tvrtka Hamburger Recycling Ens koja je u protekle tri godine uspjela čak udesetorostučiti poslovne prihode. Vrijednost izvoza narasla joj je sa 2,7 milijuna kuna 2008. na više od 29 milijuna kuna u 2010. Tvrtka je u 60-postotnom vlasništvu inozemnog kapitala, a bavi se reciklažom nemetalnih ostataka i otpadaka. S poslovanjem je počela 2007., otkad bilježi stalni rast.

Brončana Supergazela je tvrtka Leopold Jordan GmbH koja je ove godine promijenila naziv u LJG Building Solutions. Tvrtka, osnovana 1997. u Beču, brzo se razvila u kompetentnog partnera za elektro instalacije te je stekla iskustvo u radu na bolnicama i javnim institucijama te proširila opseg usluga na cijelo područje instalacija u zgradarstvu. Širenje je započelo 2000. otvaranjem podružnice u Bugarskoj, nastavilo se 2006. podružnicom podružnicom u Rumunjskoj te je konačno 2007. otvorena podružnica i Hrvatskoj. Leopold Jordan povećala je od 2008. do 2010. broj zaposlenih sa 17 na 40, a u tom je razdoblju udevetorostručila prihode.

Projektom Gazele tijekom listopada promovirane su najbrže rastuće tvrtke u šest hrvatskih regija koje su tijekom posljednje tri godine ostvarile rast prihoda više od 20 posto i vodile transparentno poslovanje, čime su se uvrstile među kandidate za Supergazele 2011. – tri najbrže rastuće tvrtke u Hrvatskoj za 2011.

Na svečanom događanju, prvi put proglašena je i Poslovno izvrsna Gazela Hrvatske. To je tvrtka Salon bankarske opreme, koja je otvorena nakon višegodišnjeg iskustva u opsluživanju i opremanju financijskih društava i institucija s ciljem da korisnicima pruži kompletnu uslugu u osmišljavanju, izvedbi, opremanju i zaštiti prostora i imovine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!