Najiznajmljivači 2022.

[FOTO] Pogledajte kako izgleda najbolja turistička vila u Hrvatskoj, smještena je na lokaciji koja oduzima dah

16.12.2022 u 17:24

Bionic
Reading

Villa Panoramica, smještena u Viškovćima, na mjestu s kojeg se pruža sjajni pogled na Raški zaljev i dio Kvarnera izabrana je najboljom ovogodišnjom turističkom vilom u Hrvatskoj u velikom finalu 'Najiznajmljivača 2022.', akcije Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Novog lista

Upravo je "Panoramica" vlasnika Igora Belušića u Viškovićima u općini Raša odabrana kao mjesto dodjele nagrada, jer je i sama postala najboljom ovogodišnjom turističkom vilom u Hrvatskoj nakon izbornog procesa u kojem je sudjelovalo na stotine vila, kuća za odmor, apartmana i turističkih soba te odabira 36 finalista.

Oni su pored već spomenute Panoramice u kategoriji najbolje kuće za odmor nagrade dobili M 30, vlasnika Damira Strukana iz Ugljana, mjesta u sastavu Grada Trilja u Splitsko-dalmatinskoj županiji kao i "Veli dvor", vlasnice Jelene Mucić iz Nerezina na Lošinju, odnosno Primorsko-goranskoj županiji.

U kategoriji “najbolje sobe” nagradu je odnio Moj hir, vlasnice Tatjane Štimac iz Stankova - Jastrebarskog u Zagrebačkoj županiji dok je najbolji apartman "Marko" vlasnika Antonije i Marka Mikasa iz Svetog Filipa i Jakova u Zadarskoj županiji.

Na svečanosti su dodijeljene i tri posebne nagrade, pa je tako najbolja ruralna kuća za odmor "Mali medo" vlasnice Jasne Colnar iz Bužima u Ličko-senjskoj županiji, najbolji urbani apartman je "D’art Penthouse" vlasnice Daniele Milišić iz Splita, dok je najbolja tradicijska kuća ona "Biljkinog oca" vlasnika Vedrana Grizbahera iz baranjskog Luga u Osječko-baranjskoj županiji. Nagrade najboljima dodijelili su direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, posebni savjetnik ministrice turizma i sporta Josip Pavić te predsjednica Uprave Novog lista Ankica Kruljac.

  • +14
Villa Panoramica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Villa Panoramica

"Hrvatska najviše smještajnih kapaciteta broji upravo u privatnom smještaju, pa je važnost njihove kvalitete time i važnija, a nas posebno veseli što nam ovaj projekt daje uvid u brojne vrhunski uređene, opremljene i visokokvalitetne objekte", kazao je direktor HTZ-a kristjan Staničić dodavši kako iza svih tih vrhunskih objekata stoje vlasnici za koje iznajmljivanje nije samo puki posao.

"Ne moram posebno naglašavati sjajne rezultate hrvatskog turizma u ovoj godini tijekom koje smo ostvarili 96 posto rezultata iz rekordne 2019. U objektima u domaćinstvu ostvareno je gotovo 40 milijuna noćenja što je rezultat kao na razini te 2019. godine. Time je Hrvatska zauzela poziciju jedne od vodećih destinacija Mediterana i jedne od destinacija s najbržim oporavkom turizma, a sigurno je da su poseban doprinos u tome imali i privatni iznajmljivači", poručio je Staničić.