radovi napreduju

[FOTO/VIDEO] Mate Rimac objavio najnovije fotografije mega kampusa koji se gradi u Svetoj Nedjelji: 'Ovdje će raditi 2500 ljudi'

23.09.2022 u 08:54

Bionic
Reading

Mate Rimac objavio je na Facebooku najnovije fotografije radova na mega kampusu u Svetoj Nedjelji, u kojem će, kako je najavio, raditi 2500 ljudi. U komentarima je Rimac dao naslutiti i da ovo neće biti jedini kampus koji će graditi

Izgradnja kampusa te novog sjedišta tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology počela je krajem kolovoza prošle godine. Riječ je o jednom od najvećih gradilišta u Hrvatskoj koje će, kad radovi budu dovršeni, biti dom golemog razvojno-proizvodnog kompleksa, a sama je investicija vrijedna 200 milijuna eura. Izvođač radova je samoborska tvrtka Facies, a kompleks je dizajnirao studio 3LHD.

Kampus će imati istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike, pa i livadu s domaćim životinjama. S oko 200.000 četvornih metara ukupne i 95.000 kvadrata radne površine, trenutno je jedan od najvećih građevinskih i financijskih projekata u zemlji.

Kampus Rimac Izvor: Društvene mreže / Autor: Mate Rimac

Za gradnju kampusa Rimcu je zemljište u travnju ove godine iznajmila gradska uprava Svete Nedelje na 69 godina. Prema odredbama ugovora između Svete Nedelje i Rimca, investitor je obvezan sagraditi kampus u roku od tri godine od početka gradnje.

Ovako bi trebao izgledati Rimac Campus u svom konačnom obliku Izvor: Promo fotografije / Autor: Rimac Group