POSLOVNI KRAH

Firma slovenskog tajkuna u Hrvatskoj poznata po Kozmodisku i Dormeu ide u stečaj

27.09.2023 u 12:25

Bionic
Reading

Dugovanja se procjenjuju na 14 milijuna eura, no kolika su doista, vidjet će se nakon prijave potraživanja vjerovnika. Tad će skupština odlučivati što dalje, kao i to što s preostalih dvjestotinjak zaposlenih radnika

Nakon predstečaja proglašenog u srpnju na Trgovačkom sudu u Zagrebu, tvrtka Studio Moderna – TV prodaja, u vlasništvu slovenskog tajkuna Sandija Češka, čeka službeno sudsko rješenje o otvaranju stečaja, potvrdio je za 24 sata predstečajni povjerenik Josip Dujmović. Riječ je o firmi poznatoj po Top Shopu, Dormeu, Delimanu i Kozmodisku, a koja je prije predstečaja zapošljavala oko 400 ljudi.

Dujmović nam potvrđuje da je otprilike polovica radnika otišla, a što će biti s preostalom polovicom, odlučivat će Skupština.

'Čeka se službeno sudsko rješenje o otvaranju stečaja, nakon čega kreće rok od 60 dana u kojem vjerovnici trebaju prijaviti potraživanja, tad ćemo vidjeti tko su sve oni. Na skupštini će se donositi odluka u kojem pravcu dalje ići - moguća rješenja su, teoretski, da vjerovnici odluče nastaviti poslovanje, da se nastavi samo dio poslovanja ili da se sve ugasi, zatvori i rasproda', kaže Dujmović, a koji će po sili zakona biti imenovan stečajnim upraviteljem.