ISPOD 40 KUNA

Feravino spustilo cijene svojih Dika vina

05.11.2011 u 16:12

Bionic
Reading

Predstavnici Feravina u petak su na druženju s novinarima uz slavonske delicije i promotivno kušanje mladih ovogodišnjih vina iz feričanačkih podruma predstavili nekoliko značajnih novosti u svojoj ponudi

Feravino je odlučilo svoju kompletnu liniju vrhunskih i kvalitetnih Dika vina u maloprodaji pozicionirati ispod 40 kuna, što se odnosi kako na bijela tako i crvena vina. Od sada ćete nagrađivane Dika graševinu, Dika bijeli pinot, Dika rajnski rizling, Dika chardonnay, ali i Dika Zweigelt i Dika Frankovku te Dika rose u maloprodaji moći kupiti po jedinstvenoj cijeni koja će se, ovisno o pojedinom trgovačkom lancu, kretati između 35 i 40 kuna

'Odlučili smo domaćim kupcima ponuditi naša visokokvalitetna Dika vina po još povoljnijoj cijeni. Tri su razloga za takvu odluku. Prvi je želja da dodatno nagradimo kupce koji su u posljednjih godinu dana otkako je lansirana nova linija zaista odlično prihvatili sva naša Dika vina, iznad svih očekivanja. Naime, prodaja Dika butelja konstatno raste, i to unatoč krizi koja je generalno smanjila prodaju butelja na domaćem tržištu.

Drugi razlog za smanjenje cijena je naša strategija prilagođavanja ponude odnosu cijene i kvalitete koji je uobičajen na vinskom tržištu Europske unije u koju uskoro ulazimo. Nove cijene Dike domaćim kupcima donose pravi europski omjer cijene i kvalitete i u tome smo, mogu slobodno reći, predvodnici među domaćim vinarima. Domaći kupci će sada moći dobiti vrhunsko vino, vino za 5, za svega 5 eura, što je vinski standard u Europskoj uniji. Treći je pak razlog visoka kvaliteta ovogodišnje berbe nakon koje u podrumu imamo iznadprosječno mlado vino za koje smo već sada sigurni da će minimalno 70 posto zadovoljiti visoke kriterije za ulazak u Dika liniju od koje, s obzirom na dosadašnje reakcije kupaca, i očekujemo najbolje prodajne rezultate', rekao je Mladen Perak, direktor Feravina.

Osim novih cijena, iz Feravina su okupljenima pokazali i pravu prodajnu novinu na domaćem tržištu - praktično kartonsko Dika pakiranje četiri mini butelje Dika graševine koje su u maloprodaji mogu kupiti po akcijskoj cijeni od svega 30 kuna.

Predstavnici Feravina su se okupljenima pohvalili kako će berba 2011. bez sumnje biti najbolja godina za Dika vina, a prema već ostvarenim rezultatima njihovih dokazanih enologa u podrumu, u Feravinu ne kriju ambiciju osvajanja najsjajnijih medalja kako na domaćim tako i na najuglednijim međunarodnim vinskim smotrama.